Sprekers en te volgen sessies


 

Keynote sprekers tijdens Smart Maritime Technology zijn
 

Paul Smulders_Radio Holland 3_100  Paul Smulders (Radio Holland)                               Simon Finlayson Simon Finlayson (Dutch Drone Company)


David Knukkel_100David Knukkel (RiMS)                                          Bart Uitendaal_150  Bart Uitendaal (Pon Power Group)
 

 

Teus presenting 2._100  Teus van beek (Wärtsilä)

 

 

Daarnaast staan er 2 parallelsessies op het programma. U kunt één van deze 2 sessies volgen.


Keuze 1: 3D Printing & Additive Manufacturing in de maritieme sector

De stip op de horizon voor 3D printing in de maritieme sector is een wereldwijd netwerk van 3D metaalprinters, die je door instructies vanuit de cloud aan het werk zet om een gewenst reserve-onderdeel te fabriceren. Kostbare voorraden in warehouses zullen overbodit raken, terwijl een breed scala aan reserve-onderdelen in toenemende mate beschikbaar raken. Bovendienis het mogelijk door 3D printing compleet andere vormen van onderdelen uit één stuk metaal te fabriceren, dan via smeden of gieten mogelijk is.
Maar wat is momenteel de kwaliteit van geprinte onderdelen? Hoe snel produceert een 3D metaalprinter een scheepsschroef? Wat kost het? En hoe ga je om met certificering? En wanneer is deze technologie klaar voor grootschalige marititieme toepassing? Op deze vragen proberen wij in de parallelsessie '3D Printing & Additive Manufacturing' een zinnig antwoord te geven.

Vincent Wegener_150 Vincent Wegener (RAMLAB)   Eric Romeijn_100 Eric Romijn (Huisman Equipment) 

Arnaud Kooij_100 Arnaud Kooij (Layertec)

 
 

Keuze 2: Shipping 2.0

In een wereld waarin in toenemende mate informatie digitaal beschikbaar is, moet je deze via digitale voelsprieten filteren, binnenhalen en slimme keuzes maken. Door slimme IT aan boord te installeren, kan een schip bijvoorbeeld een nauwkeurig uitgedokterde route varen om brandstofverbruik en onderhoudsintervallen te minimaliseren. Ook is het mogelijk om bemanning bij te sturen wanneer deze qua milieuprestaties minder presteert dan collega’s op een soortgelijk schip.

Een schip is een soort drijvend warehouse met goederen die op weg zijn van A naar B. Het is een logistieke administratieve puzzel om bij te houden wie de ladingeigenaar is, wat de uiteindelijke bestemming is en hoe de lading verzekerd is. Blockchain technologie gaat dit vergemakkelijken, de eerste pilots zijn onderweg.

Nog niet helemaal klaar voor Shipping 2.0? Schrijf je dan in voor deze parallelsessie.

 

Adam Rusyniak_100 Adam Rusyniak (ABB)                                           Aljosja Beije 2_100 Aljosja Beije (BlockLab)

 Guus van der Bles_100 Guus van der Bles (Conoship)                     Florus Wilming_100  Florus Wilming (Onboard)